Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Tisztelt Tagjaink!

Egy fontos dokumentumot írtunk alá 2009 november 19-én  DMK Igazgatójával. A Házirend-ben szabályoztuk a két Fél a Déryné Művelődési Központ és a Társadalmi szervek a Honvéd Jász Kaszinó Kulturális Egyesület és a Társadalmi Szervek Nyugállományú Tagjainak Klubja együttes tevékenységét az épületben.

 

 

HÁZIREND

 

 

1./ Ezen Házirend érvényes a Jászberény Bercsényi út 27 szám (Jászberény város tulajdonában lévő) ingatlan felső részének a Déryné MK és a Társadalmi szervek (HJKKE valamint a FSZNYTK) által közösen használt helyiségeire (belső-, külső folyosó, előtér, férfi-, női mosdók, udvar, járdák)

2./ A Házirendet a két Fél (DMK, és a Társadalmi Szervek) magára nézve kötelező érvényűnek tartja.

3./ A Felek (megbízottjaik útján) kölcsönösen tájékoztatják egymást rendezvényeikről, programjaikról, minden hónap utólsó hetében a következő hónapról. A Felek kölcsönösen tiszteletben tartják a másik által szervezett programokat, azokat nem zavarják. Ütközés esetén kölcsönösen keresik a megoldást.

Csak olyan rendezvényeket tartanak, amelyek nem gátolják a másik Fél tevékenységét.

4./ A Felek vállalják, hogy a közösen használt helyiségek állapotára vigyáznak, azok tisztaságát megóvják, fenntartják, hogy a másik Fél bármikor használható állapotban találja.  A közös helyiségekben okozott károkat, a rendezvényt tartó Fél köteles saját költségén megtéríteni és az eredeti állapotot a legrövidebb időn belül helyreállítatni.

A Felek vállalják, hogy a közös helyiségeket az igénybe vétel után  kitakarítják / ha indokolt közvetlenül a rendezvény után, de mindenképpen olyan időpontban /, hogy a másik fél számára használható állapotba kerüljön, tevékenységét ne akadályozza. A mosdókban használatos eszközöket (szappan, törülköző, WC. papír, illatosító, fertőtlenítő.) együttesen biztosítják az igénybevétel arányában.  A közös helyiségek nagytakarítását a Felek közösen végzik.

5./ A  közös használatú terekben szükséges javítási-, karbantartási-, felszerelési anyagokat, ill azok pótlását / égők, zárak, Wc tartozékok, csapok, lábtörlők stb./ a DMK biztosítja.

Az észlelt hiányosságokról Felek tájékoztatják egymást.

6./ Mindkét Fél gondoskodik a felső rész főbejáratának nyitásáról és zárásáról rendezvényei és egyéb igénybe vétel esetén.(záráskor minden esetben meggyőződik, hogy a másik Fél nem tartózkodik az épületben.)

Amennyiben bármelyik Fél egyedül és utoljára hagyja el az épületet, gondoskodik az utcai ajtó és kapu bezárásáról is. is

.6./ A Társadalmi Szervek a nagyterem igénybevétele esetén kötelesek a termet tisztán az eredeti állapotban a rendezvény után visszaadni.

7./ A Felek a saját területükön a saját felszelésüket, bútoraikat használják. A másik anyagainak, helyiségeinek igénybevétele esetén a felek megállapodnak annak módjáról, feltételeiről.(étkezde: 2000 Ft./ óra, kisterem: 1000 Ft./ ó. Bútor használat: 500 Ft./ alkalom)

8./ A fűtés szabályozása mindkét Fél által hozzáférhető helyről történik, de idegenektől elzárva.

Mindkét Fél figyel a takarékos energiafelhasználásra / gáz, víz, villany/.

 9./  Az udvar takarításában a Társadalmi Szervek a használat arányában vesznek részt.

A belső járdák nyári-téli takarítását Felek közösen végzik.

10./A közüzemi díjakat az eredeti megállapodásnak megfelelően a Felek a használat arányában fizetik. Az arányról a két Fél vezetője állapodik meg és a DMK szabályos számlát, állít ki róla, amelyet a HJKKE köteles kiegyenlíteni.

11./Felek tevékenységük, ill. a bérbeadások során betartják ill. betartatják a tűzvédelmi-, balesetvédelmi és munkavédelmi szabályokat. Ezekre felhívják a használók figyelmét.

Különösen nagy gondot fordítanak az épület-, termek zárásakor az áramtalanításra, hátrahagyott gyúlékony anyagokra, vízcsapokra stb.

 

Ha a Házirend értelmezésében, végrehajtásában konfliktus adódna a két Fél vezetője, állapodik meg a megoldás módjáról. A Házirendet évente áttekintik, és döntenek az esetleges módosításról konszenzusos alapon.

 

Jászberény. 2009. november 19..

 

 

Sas István                                                                                     Bodonyi Péter

DMK igazgató                                                                            HJKKE elnök.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.